Το καλάθι μου

{{ order.total_quantity }} Προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.title }}

{{key}}

{{value}}

{{item.total_discounted_price}}
Τελικό Ποσό : {{order.final_cost}}
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΞΗΡΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ;

8 Τρόποι για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν ενυδατωμένα!

Η χρήση μόνο μίας ενυδατικής κρέμας χεριών δεν αρκεί.

Το χειμώνα τα χέρια μας πολλές φορές είναι ξερά και το δέρμα αρχίζει να σκάει, σε σημείο που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και πληγές.

Αυτό οφείλεται στο ότι τα χέρια είναι εκτεθειμένα στον κρύο αέρα και αρχίζουν να είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα.

Το δέρμα γίνεται ξηρό, τραχύ, δεν είναι ελαστικό και λείο και πολλές φορές βλέπουμε και μικρά «λέπια» στην επιφάνειά του, σαν να ξεφλουδίζει. Έχουμε την αίσθηση ότι μας τραβάει.

Εδώ να αναφέρουμε ότι το δέρμα στην επιφάνειά του έχει προστατευτικά λιπίδια, τα οποία συμμετέχουν στο σχηματισμό ενός προστατευτικού φραγμού. Αυτός ο φραγμός προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς και εμποδίζει την απώλεια ύδατος από την επιφάνειά του, βοηθώντας το να παραμένει ενυδατωμένο, απαλό και ελαστικό.

Στόχος στην περίπτωση του ξηρού δέρματος είναι να διατηρήσουμε αυτά τα λιπίδια.

Τι πρέπει λοιπόν κάνουμε;

1. Φοράμε καθημερινά γάντια για να τα προστατέψουμε από το κρύο.

2. Αποφεύγουμε το πολύ συχνό πλύσιμο γιατί με το πλύσιμο αφαιρείται μέρος των προστατευτικών λιπιδίων της επιδερμίδας. Εάν τα χέρια είναι εμφανώς βρώμικά, τότε χρειάζονται πλύσιμο με σαπούνι, εναλλακτικά για απλή αντισηψία μπορούμε να χρησιμοποιούμε, ενδιάμεσα από τα πλυσίματα, αντισηπτικά χεριών που είναι καλύτερα ανεκτά.

3. Αποφεύγουμε το πλύσιμο των χεριών με πολύ ζεστό νερό. Το χλιαρό νερό είναι προτιμότερο, ώστε να μην αφαιρείται το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων της επιδερμίδας επιδεινώνοντας την ξηροδερμία

4. Δεν χρησιμοποιούμε πολύ επιθετικά καθαριστικά, καθώς και αυτά απομακρύνουν τα προστατευτικά λιπίδια. Επιλέγουμε ένα απαλό καθαριστικό.

5. Σκουπίζουμε το δέρμα μας απαλά, ταμποναριστά με την πετσέτα και δεν το τρίβουμε.

6. Επιλέγουμε μία ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τα ξηρά, σκασμένα χέρια. Η κρέμα χεριών πρέπει να είναι θρεπτική, όχι απλά ενυδατική, δηλαδή να είναι πλούσια σε λιπίδια, για την αναπλήρωση των λιπιδίων που έχουμε ανάγκη. Επίσης υπάρχουν κρέμες χεριών με ουρία που βοηθούν ιδιαίτερα εάν τα χέρια ξεφλουδίζουν ή κρέμες χεριών με επουλωτική δράση που βοηθούν στην επανόρθωση της επιδερμίδας.

7. Την ενυδατική κρέμα χεριών την χρησιμοποιούμε αμέσως μετά το πλύσιμο ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την υγρασία που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο δέρμα. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας μία κρέμα χεριών και να την εφαρμόζουμε κάθε φορά μετά το πλύσιμο.

8. Δεν ξεχνάμε την εφαρμογή της κρέμας το βράδυ. Το βράδυ ουσιαστικά το δέρμα ανανεώνεται και αποκαθιστά τις βλάβες του και η χρήση της κρέμας χεριών το βράδυ υποβοηθά τους ήδη υπάρχοντες φυσικούς επανορθωτικούς μηχανισμούς του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει μετά την εφαρμογή της κρέμας να τα καλύψουμε ενδεχομένως με γάντια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα χέρια το πρωί θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, λιγότερο «ευάλωτα» στο κρύο.

 

x

Εγγραφείτε στο newsletter του
farmakeio express και κερδίστε κουπόνι
έκπτωσης αξίας 2€

EMAIL

Το κουπόνι μπορεί να εφαρμοστεί σε παραγγελίες αξίας άνω των 15€