Το καλάθι μου

{{ order.total_quantity }} Προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.title }}

{{key}}

{{value}}

{{item.total_discounted_price}}
Τελικό Ποσό : {{order.final_cost}}
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Μάκα (Maca) μύθος ή αλήθεια;

 Τι ισχύει τελικά για αυτό το βότανο;

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ότι η Μάκα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Συχνά χρησιμοποιείται για προβλήματα γονιμότητας και διάφορες σεξουαλικές διαταραχές καθώς θεωρείται ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να βελτιώσει την ερωτική και σεξουαλική ζωή και να ενισχύσει τη libido.

Τι ισχύει όμως από όλα αυτά;

Και τι ακριβώς είναι η Μάκα;

Η Maca είναι για ένα φυτό το οποίο φύεται στις Άνδεις του Περού. Παραδοσιακά καλλιεργείται σε μεγάλο υψόμετρο (3.750-4.350 μ.) και καταφέρνει να ευδοκιμεί σε ιδιαίτερα δύσκολες κλιματικές συνθήκες όπως δυνατός ήλιος, ισχυροί άνεμοι, υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα. Το βρώσιμο μέρος του φυτού είναι η ρίζα του η οποία απαντάται σε διάφορα χρώματα όπως λευκό, κόκκινο ή μαύρο. Χρησιμοποιείται κυρίως η αποξηραμένη ρίζα του φυτού, αλλά τη συναντάμε και σε μορφή κάψουλας ή εκχυλίσματος σε διάφορα συμπληρώματα διατροφής με μάκα.

Θρεπτική Αξία της ρίζας Μάκα.

Η αποξηραμένη ρίζα Μάκα περιέχει πρωτεΐνες και είναι πλούσια σε αμινοξέα όπως λευκίνη, αργινίνη και αλανίνη. Επίσης περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό και ψευδάργυρο1

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των ιδιοτήτων της ρίζας Μάκα αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των επιστημονικών ερευνών είναι περιορισμένος, πολλές είναι μικρές ή έχουν γίνει σε ζώα, και δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Αποτελούν όμως μία πρώτη αξιολόγηση των ιδιοτήτων της.

1. ΜΑΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ LIBIDO ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η σεξουαλική δυσλειτουργία και η χαμηλή Libido (μειωμένη σεξουαλική επιθυμία) είναι καταστάσεις που μπορούν να πλήξουν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες σε οποιαδήποτε ηλικία και ως αποτέλεσμα διαφόρων αιτιών. Είναι ένα συχνό φαινόμενο που μπορεί να απασχολήσει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες και να επηρεάσει τη διάθεση και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι λόγοι μπορεί να είναι οργανικοί, ψυχολογικοί, ή ακόμα και η ανεπιθύμητη ενέργεια συγκεκριμένων φαρμάκων.

Η Μάκα σύμφωνα με κλινικές μελέτες φαίνεται ότι ενδεχομένως μπορεί να συμβάλει θετικά στη βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας και διάφορων σεξουαλικών διαταραχών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες2, 3

Υπάρχει ωστόσο και μία μελέτη που δεν έδειξε κάποια επίδραση σε υγιείς ποδηλάτες4.

Ωστόσο απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να φτάσουμε σε ασφαλή και σαφή αποτελέσματα.  

2. ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ 

Όσον αφορά στη γονιμότητα σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του σπέρματος.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι η Μάκα ενδεχομένως να αυξάνει τη γονιμότητα στους άνδρες.

Σε 2 μελέτες παρατηρήθηκε βελτίωση της συγκέντρωση και της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων μετά από λήψη Μάκα.5, 6

Αν και χρειάζονται και εδώ περισσότερες μελέτες, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μάκα βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος τόσο σε υγιείς άνδρες όσο και σε άνδρες με προβλήματα γονιμότητας7

3. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Γενικώς η Μάκα θεωρείται καλώς ανεκτή. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί προσοχή όταν υπάρχουν προβλήματα με το θυρεοειδή. Αυτό συμβαίνει επειδή η Μάκα περιέχει ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν την κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Αυτές οι ενώσεις είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν εάν υπάρχει ήδη μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (υποθυρεοειδισμός). Τέλος, οι έγκυες ή οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν Μάκα. 

 

x

Εγγραφείτε στο newsletter του
farmakeio express και κερδίστε κουπόνι
έκπτωσης αξίας 2€

EMAIL

Το κουπόνι μπορεί να εφαρμοστεί σε παραγγελίες αξίας άνω των 15€