Το καλάθι μου

{{ order.total_quantity }} Προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.title }}

{{key}}

{{value}}

{{item.total_discounted_price}}
Τελικό Ποσό : {{order.final_cost}}
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Κολπικές Πλύσεις για τον Καθαρισμό του Κόλπου

Κολπικές πλύσεις για τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση του κόλπου !

Πώς επιλέγουμε ποια ενδοκολπική πλύση είναι κατάλληλη για εμάς ??

Η επιλογή γίνεται με βάσή το pH της ενδοκολπικής πλύσης και την ανάγκη που υπάρχει. Μπορείτε να διακέξετε ανάμεσα σε διάφορες κολπικές πλύσεις της frezyderm και της Eva.

Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή του κόλπου και θέλουμε έναν απλό καθαρισμό, επιλέγουμε ένα καθαριστικό με όξινο pH, όπως είναι και το φυσιολογικό pH του κόλπου, δηλαδή ένα καθαριστικό με pH περίπου 4,5.

Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως πλύσεις με αλόη για extra ενυδάτωση ή εχινάτσεα που ενισχύει τη φυσική άμυνα. Όπως επίσης υπάρχουν κατάλληλες πλύσεις για μετά το πέρας της περιόδου.

Αν υπάρχει οποιοσδήποτε ερεθισμός του βλεννογόνου καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάποιο σκεύασμα με χαμομήλι που έχει καταπραϋντική δράση.

Αν τώρα έχουμε διάφορες ενοχλήσεις υπάρχουν διάφορες  επιλογές.

Ωστόσο να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση, η διάγνωση της οποιασδήποτε κολπίτιδας γίνεται από το γιατρό μας ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να μας δώσει θεραπευτικές οδηγίες.  Σύμφωνα με τη διάγνωση και τις οδηγίες που έχουμε υπάρχουν οι εξής επιλογές.

1) Σε περίπτωση μυκητιασικής κολπίτιδας, επιλέγουμε μία κολπική πλύση με μεγαλύτερο pH, δηλαδή pH 9. Το υψηλότερο pH είναι απαραίτητο στην περίπτωση που θέλουμε να απομακρύνουμε παθολογικές εκκρίσεις μυκητιασικής προέλευσης. Ουσιαστικά η πλύση ρυθμίζει το pH το οποίο μειώνεται παθολογικά λόγω της μυκητιασικής κολπίτιδας.

Αυτές οι πλύσεις πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη χρήση οποιουδήποτε ενδοκολπικού σκευάσματος.

2) Σε περίπτωση βακτηριακής κολπίτιδας, επιλέγουμε μία κολπική πλύση με χαμηλότερο pH, δηλαδή pH περίπου 3.5. Το χαμηλότερο pH είναι απαραίτητο στην περίπτωση που θέλουμε να απομακρύνουμε παθολογικές εκκρίσεις βακτηριακής κολπίτιδας.

Υπάρχουν κολπικές πλύσεις που περιέχουν και αντιμικροβιακά συστατικά όπως :

Ξυλιτόλη η οποία προστατεύει τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου (γαλακτοβάκιλλοι) ενώ επιτίθεται σε συνυπάρχοντα παθολογικά στελέχη.

Εκχύλισμα σκόρδου το οποίο προσφέρει αντιμικροβιακή προστασία ευρέως φάσματος και έχει εξειδικευμένη δράση κατά των χλαμυδίων.

Σημείωση !! Η χρήση των κολπικών πλύσεων καλό είναι να γίνεται όταν υπάρχει ανάγκη και να μη γίνεται κατάχρηση.

x

Εγγραφείτε στο newsletter του
farmakeio express και κερδίστε κουπόνι
έκπτωσης αξίας 2€

EMAIL

Το κουπόνι μπορεί να εφαρμοστεί σε παραγγελίες αξίας άνω των 15€